Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

BlackWhite81

17. 2. 2012 9:29
Evoluci nikdo nezastaví

nesouhlasíte protože si to pouze neumíte představit to je celé. před 150lety kdyby jste někomu řekl že se bude běžně létat přes Atlantik tak by si ťukali na čelo a mysleli by si svoje. Nic není nemožné a vše se vyvíjí je to přirozená evoluce kterou nikdo nezastaví !!! Kapitalismus taky jednou skončí a bude zcela jiný systém to je jen pouhá otázka času a to že si to dnešní splečnost neumí představit na tom to nic nemění to jako s tím létáním. Kapitalismus je to nejlepší co za tím systémově tady bylo ,ale pořád je to pouze nejmenší zlo v žádném případě se nedá říct že by to bylo nějaké dobro. Evoluci nikdo nezastaví !!!!!!!!!!

0 0
možnosti
AT

pája_

17. 2. 2012 10:21
Re: Evoluci nikdo nezastaví

Přirovnání s létáním přes oceán dost kulhá. Technika a obecně poznání okolního světa se samozřejmě rozvíjí. Ale člověk ve své podstatě zůstává už tisíce let stále stejný se svými dobrými i špatnými vlastnostmi, pudy, touhami. Vize snílků, že se najednou všichni změní je utopií jak za časů Thomase Manna tak i dnes. Stejně jako představa, že nedostatek peněz a nedostupnost základních lidských potřeb je jedinou příčinou konfliktů mezi lidmi.

0 0
možnosti
VC

Velkej chytrak

17. 2. 2012 8:10
no

s některými Vašimi myšlenkami by se dalo polemizovat,ale jsou z určitého pohledu zajímavé.

Pokud Vás mohu požádat,udělejte si korekturu textu - zejména v 1.ostavci jsou příšerné pravopisné chyby v nebývalém počtu ...

0 0
možnosti
P

papajos

16. 2. 2012 23:46
vystřízlivění

lidé vždy budou hledat a snít o ideálním světě.. nikdyjej však nenaleznou.. ideální společenské zřízení neexistuje.. jsme jen lidé! vždy se budeme snažit žít ne úkor druhých

0 0
možnosti
L

Lev----z__Rožmitálu

16. 2. 2012 23:52
Re: vystřízlivění

tak zavedme diktaturu když si nedokážeme vládnout sami :-P

0 0
možnosti
OB

-OB-

16. 2. 2012 21:50
Některé myšlenky dobré,

ale ty formulce díky množství "gramatyckích" chyb lze chápat dosti těžko. Přijde vám, že text, v němž naleznete hned tři hrubé gramatické chyby na dvou řádcích , cituji "podezřelí. Navíc se u mnoha z nich dá vypozorovat jisté propojení (podobné simboly, rétoryka, i…", je vpořádku? Aby váš text člověk pochopil, musí číst každou druhou větu opakovaně. Já to vydržel do poloviny, pak jsem čtení vašeho příspěvku vzdal…

0 0
možnosti
BPE

bojovník proti egoistům

16. 2. 2012 22:17
Re: Některé myšlenky dobré,

to nneí pardva, lsidký mzeok je sochnpý poochipt txet, idkyž bdue jen pvrní a psloendí psínemo spárnvě a zbtyek bdue pzeřehán.

1 0
možnosti
L

Lev----z__Rožmitálu

16. 2. 2012 21:32
samozřejmě že nějakou práci bude muset každý odvést

bez toho to prostě nejde nelze vyrobit a naprogramovat stroje na jakoukoli činnost

ale to není přeci problém zajistit aby se ty zdroje a výrobky dávaly jen těm kteří alespon nějakou tu práci v požadované kvalitě odvedli ne?

takže oba body v pořádku

a co se týče té potřeby vlády no já bych to udělal svobodně každý by si rozhodl jestli chce být nesvéprávným otrokem tak jako jsou dnes všichni nebo svobodnou lidskou bytostí a ti kteří by si zvolili to první by měli možnost si najít nějakého pána kterej by je tříkrát denně přetáhl bičem a oni by ho živili svou prací:-P

1 0
možnosti
AT

pája_

16. 2. 2012 21:38
Re: samozřejmě že nějakou práci bude muset každý odvést

Paměť už mi v mých letech tak neslouží, ale matně si vzpomínám, že něco podobného tu dávno snad i bylo .... ? :-P

Kontrolní otázka soudruhu: kdo by posuzoval kvalitu práce a rozhodoval komu se prostředky poskytnou? ;-)

1 0
možnosti
MR

iluminat

16. 2. 2012 21:25
ano a ne, ano - pral bych temto lidem aby nebylo vlady

kazdy pro sebe, a uz by ty lenochy pak nikdo nezivil, jelikoz by nemuseli se bat ze prijdou o volice. Lide malokdy mysli logicky, nezamestnanost je rozciluje, ale nadavaji na konzumni spolecnost. Zapadni vymozenosti jsou fuj,a stezuji si na ne na webu, twitteru....

Ale revoluce? To rozhodne NE. Zadna revoluce neprinesla nic dobreho. NIKDY, jen evoluce, volny pruchod. A ten prijde, jeste nikdo  nebyl tak bohaty aby se to nedalo rozfofrovat. A prachy ktere mame diky drine nasich predku pomalu dochazeji, Cina nebude  pujcovat do sebezniceni. A pak se prestane davat "zadara"

1 0
možnosti
L

Lev----z__Rožmitálu

16. 2. 2012 21:48
Re: ano a ne, ano - pral bych temto lidem aby nebylo vlady

na současné situaci je delikátní a zároven neopakovatelné zejména to že stávající systém se co nevidět rozpadne v prach

tedy nějaký třídní boj a násilná změna nepřichází v úvahu - nikoli rozdělení a boj ale soulad a spolupráce přinese změnu a nový rozkvět

0 0
možnosti
I

Inzheim

16. 2. 2012 21:23
Samozřejmě

Fatálním problémem je, že svaz vychcánků všech barev bohužel zatím nelze sestěhovat na jeden kontinent, ten ohraničit čínskou zdí, co 100 metrů jeden rychlopalný kanon----------- a ať si svobodně dělají, co je napadne a pěstují jakýkoliv --izmus,,o  jakém dnes v opojení či rauši sní.  Dojít k tomu však nemůže, protože do 14 dnů by vymřeli hladem, nikdo z nich by nepracoval, zabývali by se  nefunkčními teoriemi, gigantickými plány o přestavbě a výstavbě spravedlivé společnosti, ale žádný z těchto šibalů by nezvedl lenošné tělo k jakékoli smysluplné práci. Je to druh parazita s hubou nonstop hovořící, ve středověku se ta hamiž, nenesoucí žádné plody, upalovala.

2 0
možnosti
N

nucleus4

17. 2. 2012 10:21
Re: Samozřejmě

Kdepak. Ani toto by problém nevyřešilo. Protože ve špatně nastaveném systému by se ti "vychcánkové" opět vygenerovali. Pokud máte systém, kde jsou věci zadarmo a je přeťata (nebo přespříliš oslabena) vazba mezi individuální snahou, úsilím a odměnou, tak vždy dojde k tomu, že se lidé přestanou snažit a celkový produkt klesá a s ním i životní úroveň. I kdybyste dal na jeden ostrova ty nejlepší z nejlepších, ty nejsnaživější z nejsnaživějších, tak za dvě, tři generace by se společnost postavená na ideálech komunismu rozpadla.

0 0
možnosti
K

kaktusak

16. 2. 2012 20:49
Lidstvo určitě neposouvá vpřed strach

ze smrti hladem. Newton, Einstein a další bídu nepoznali, přesto byli dostatečně motivováni. Kterépak "utopie se zhroutily na poskytování základních věcí zdarma"? Nejspíš jste si je vymyslel, žádné takové neexistovaly.

Reálný socialismus doplatil na lživé sliby pravdoláskařů a na falešné iluze některých občanů. Sám o sobě byl dostatečně motivující a funkční. Právě on potíral parazitismus a prosazoval zásluhovost.

Ovšem jak stále roste produktivita výroby, nastává nebývalá situace, bude opravdu v budoucnosti možné a nutné poskytovat všem lidem obživu zdarma. Pro budoucí ekonomiku to nebude představovat zátěž, společnost se tak vyhne řadě nežádoucích jevů a jak jsme si řekli, žvanec už ani v dnešní době nepředstavuje motivaci.

0 0
možnosti

Johny__S

17. 2. 2012 0:52
Re: Lidstvo určitě neposouvá vpřed strach

Máš to popletené. Reálný socialismus se zhroutil právě na tom, že byl demotivující, parazity nepotíral, ale podporoval, zásluhovost prosazoval ne za pracovní schopnosti, ale oddanost režimu, navíc měl stále větší zásobovací problémy a také ho dostihlo to, že žil z podstaty, z toho, co vytvořily předchozí generace, takže vše stále více chátralo. Reálný socialismus je cesta úpadku. A jinak, "které že utopie se zhroutily"? Autor to nenapsal obratně - spíše by bylo vhodné napsat, že všechny pokusy vytvořit utopii skončily krvavými diktaturami, které byly často pravým opakem té vytoužené utopie.

1 0
možnosti
A

agent_A54

16. 2. 2012 19:10
parazitismus má různé podoby

komunismus jednoznačně... Anebo i kapitalismus se svým systémem žití z úroků a úroků z úroků... kde páni (lobbisti, korupčníci, nadnárodní koncerny atd.) si s vládami v zákulisí domlouvají, jak ty dole škubat... pak udělají (dle toho co bylo v zákulisí domluveno na veřejnosti divadlo...) a pak chtějí, aby daňový poplatník platil...  pokud ten systém nebude zkrocen a učiněn spravedlivějším... hrozí, že bude zase nahrazen komunismem...

1 0
možnosti
K

kaktusak

16. 2. 2012 20:24
Re: parazitismus má různé podoby

Komunismus naopak usiluje o odstranění parazitismu. O odstranění nespravedlivého systému, kde jedni dřou a druzí je vykořisťují.

0 0
možnosti
ZJ

Jean-Luc Picard

16. 2. 2012 18:33
"...simboly, rétoryka,..." ?

Ten pamflet je utopistický blábol, ale váš text je utrpení číst.

Piště SMSky, tam se to ztratí. Možná i Twíty byste zvládl, ale tohle je na vás očividně moc rozsáhlý literární útvar.

3 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Má rád dobré jídlo a dobré lidi. Nesnáší blbost, jak u sebe tak u druhých.
www.svobodni.cz